Petra Saarman

Pitkäkarvainen mäyräkoira Uki makaa maassa.
Pitkäkarvainen koira Osmo makaa maassa.
Vaalea koira Iinu makaa maassa.

"Lämmin suositus Petralle!
Olemme käyneet citykoirankaverissa niin yksityis- kuin ryhmätunneilla, ja saaneet asiantuntevaa ja juuri meille räätälöityä tukea pennun kouluttamiseen. Petra paneutuu jokaisen koiran erityistarpeisiin ja opetus myös ryhmissä tuntuu yksilölliseltä.

Petralla on pedagoginen ja konsultoiva ote, yhdistettynä lämpimään ja kunnioittavaan asenteeseen.

 

-Mikaela & parsonrussellinterrieri Pyry-

RTK1 BADAMTAM'S BON
VOYAGE "UKI"

2012-2019
Arkitottis
Agility
Rally-toko
Temppu- ja
kehonhallintaharjoittelu
Nosework

OLEN HELSINKILÄINEN

ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Koirien koulutusohjaajana olen työskennellyt päätoimisesti vuodesta 2012.

Koulutuksiini on vuosien varrella osallistunut jo lähes kahden tuhannen koirakon monenkirjava joukko!

 

KOIRIEN KANSSA OLEN

touhunnut koko elämäni, mutta lajirajat ylittävä eläinrakkauteni on leimannut elämääni jo pienestä pitäen ja koirien lisäksi olenkin viettänyt tiiviisti aikaa myös muun muassa hevosten parissa.

 

OLEN ASUNUT HELSINGIN KANTAKAUPUNGIN

alueella koirineni yli kymmenen vuoden ajan. Sekä oman kokemukseni että työnkuvani myötä olenkin erikoistunut juuri kaupungissa elävien koirien kouluttamiseen, ympäristön erityisvaatimukset huomioiden. Erikoisosaamistani on myös ajavien koirien (erityisesti mäyräkoirat ja vinttikoirat) kouluttaminen sekä vilkkaiden ja aktiivisten
koirien parissa työskentely.

 

HARRASTELAJIEN

koulutuksessa vahvuuteni on korkealla motivaatiolla ja tehtäviin vahvalla, tasapanoisella fokuksella keskittyvien koirien kouluttaminen.

 

KAIKESSA KOULUTUKSESSANI
sen aihepiiristä riippumatta pidän ensiarvoisen tärkeänä koiran kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtimista ympäristönhallinnan (virikkeet, lepo, ruokinta, liikunta, aktivointi, sosiaalisuus) keinoin.

Myös mielentilan tarkkailu ja optimointi ovat koulutuksessani aina suurennuslasin alla. Tavoitteeni on aikaansaada tila, jossa edellä mainitut seikat yhdistettynä koiran koulutukseen ovat luonteva osa koiran arkea, eikä se kuormitu ympäristön aiheuttamien stressitekijöiden tai puutteellisen koulutuksen vuoksi elämänlaatua heikentävästi.


KOULUTTAJAN TYÖNI

lisäksi työskentelen sisällöntuottajana elainkoulutus.fi -sivustolle. Tämän lisäksi olen työskennellyt myös toimittajana Canis-lehdessä sekä näyttötutkintoarvioijana Amiedussa

(nyk. Taitotalo).

KOULUTUKSEN OHJAAJANA

olen johdonmukainen, kannustava ja huumorintajuinen. Olen toisinaan vaativa ja pidän tärkeänä yhteisistä pelisäännöistä kiinni pitämistä sekä koulutussuunnitelman toteuttamiseen sitoutumista. Olen kuitenkin aina ehdottoman reilu ja kärsivällinen.

 

OPPIMISEN KANNALTA

tärkeintä on sekä ihmisen että koiran viihtyvyys koulutustilanteessa, siksi etenenkin harjoituksissa aina koirakon yksilölliset tarpeet huomioiden. Taikatemput eivät koiralähtöisen koulutuksen puitteissa ole toteutettavissa, mutta realistiset tavoitteet saavutetaan terveen

koiran kanssa koulutussuunnitelmaa noudattamalla yleensä kohtuullisessa ajassa.

 

KOULUTUSTAPANI PERUSTUU käyttäytymistieteisiin pohjautuen operanttiin ehdollistamiseen: toivotunlainen käytös tehdään eläimelle kannattavaksi (vahvisteiden käyttö) ja ei-toivottu kannattamattomaksi (eläin ei pääse käytöksellä toivomaansa 

lopputulokseen). Parhaimmassa tapauksessa mahdollisuus ei-toivottuun käyttäytymiseen pystytään eliminoimaan ennaltaehkäisevästi kokonaan. En hyväksy enkä käytä minkäänlaisia eläimiä fyysisesti tai psyykkisesti vahingoittavia menetelmiä koulutuksessa. 

 

KOIRAN KOULUTUSTA

suunniteltaessa on huomioitava kokonaisvaltaisesti sen käyttötarkoitus, elinympäristö, luonne ja rotuominaisuudet.

Tavoitteena on aina hyvinvoiva koira, joka työskentelee iloisesti ja vapaaehtoisesti yhdessä ohjaajansa kanssa!

TK 1 XANAGHAN'S RUSSIAN ROULETTE "OSMO"

2011-2018
Arkitottis
Agility
TOKO
Temppu- ja
kehonhallintaharjoittelu

IINU 2006-2020
Arkitottis
Agility
TOKO
Temppu- ja kehonhallintaharjoittelu
Do as I Do
Nosework

Koirankouluttaja Petra Saarman Iinu-koira sylissään Helsingissä.

OMAT KOIRANI

Koirankouluttaja Petra Saarman palveluksessasi!